Hoppa till innehåll

Vad gör vi där?

Få ut maximalt av tillfället för dig och din hund

För att försäkra dig om att både du och din hund får det maximala av varje tillfälle, rekommenderar vi att du följer det nedanstående.

Du

Använd bekväma/oömma kläder som du kan träna i. Du kommer förmodligen bli svettig och kanske lite smutsig och du behöver kunna röra dig fritt.

Någon form av löparskor är ett måste! Har du skor speciellt för terränglöpning så är de oftast det bästa att använda men om du inte har det så funkar det jättebra med ett par vanlig joggingskor. Du kommer att springa offroad så det kommer säkert finnas en del blöta partier med pölar och kanske lite lera för att det hela ska bli festligare 🙂 Ett par torra strumpor och andra skor att köra hem i kan även det vara en idé! Ta gärna med ett underlägg eller handduk/filt att ligga på för övningar/stretch efter passet.

På hösten/vintern kan det vara bra att ha en bra pannlampa för passen kvällstid.

Din hund

Ta med fräscht vatten och din egen hundskål att ge dem vatten i efter passet. Gärna tillsammans med något gott eller en leksak att belöna dem med direkt efter passet. Du MÅSTE även ta med hundpåsar och plocka upp efter hunden. Tänk på att inte ta onödiga risker och dela vattenskål med någon annan hund utanför din flock, var snäll och ta med en egen. Ta med och använd ett koppel till hunden runt mötesplatser och parkeringar. Det är ju inte alltid säkert och vi vill inte ha några onödiga hundincidenter.