Hoppa till innehåll

K9 Fit – Bli bättre med din hund

K9 Fit är ett koncept för människor och hund av hundälskare! Vi använder oss av tillämpade delar av draghundsport. K9 Fit är en rolig och naturlig väg till att få både bättre form och hälsa på ägare och hund samtidigt!

Canicross, eller linlöpning, är egentligen terränglöpning med hund. Hunden har en sele och är ihopsatt med löparen med hjälp av en expanderbar lina som går till ett bälte på löparen.

Våra vanligast återkommande klasser är canicrossrelaterad träning, dock inte bara löpning. De hjälper till att bygga upp en bra hälsa både hos dig och din hund, förbättrar eran relation och kan förbättra din hunds beteende genom bara en av våra klasser eller en hel K9 Fit-kurs.

Förvänta dig lite äventyr längs spåret och ibland kanske även lite lera! 🙂

Du kommer se att varje tillfälle vi har – har en nivå-rekommendation, och vi har något för alla. Här nedan följer definitionen på de olika nivåerna, så du kan se vilket tillfälle eller vilken kurs som passar dig och din hund. På de flesta tillfällena kan vi ta hand om alla nivåer så låt inte nivån skrämma dig.

Nivå 1
Dessa tillfällen är för den som har en dålig grundkondition, helt nya, om du inte sprungit tidigare utan bara tagit promenader med hunden. De är inte i någon hög intensitet utan syftar till att få dig från power walk till jogging till löpning.

Du bör även ta ett nivå 1-tillfälle om du och din hund är helt nya inför canicross och löpning. Även om du är en reguljär joggare, så kan det vara en bra idé att ta ett par av dessa tillfällen för att få dig och din hund att lära er löpa som ett lag.

De som ligger på nivå 2 eller 3 kan även de vara med på ett sånt här tillfälle men räkna med att dessa tillfällen är riktade mot de som är nya, både till sporten och löpning.

Nivå 2
Mixade tillfällen för de med mer erfarenhet än nybörjaren. Dessa tillfällen är för de som har provat på canicross tidigare och redan har någon form av grundkondition. Du bör kunna jogga eller springa 5 km för att vara med på dessa tillfällen. Vi kan även ta emot nykomlingar på den här nivån men var varse om att det är mer löpning än på nivå 1.

 

Nivå 3
För erfarna canicross-utövare som springer 5 km under 30 minuter. Detta är mer intensiva tillfällen för att pusha dig i din träning och där vi jobbar på din fart och uthållighet.

Exit mobile version